aminoacizi hgh 1024x512 1

Recomandările doctorului OZ pentru stimularea secreției de HGH

Articolul face parte din Colectia Hormonul Uman de Crestere hGH [7 articole]

Cercetările recente au pus în evidență efectele benefice pe care le are stimularea secreției de HGH, acest hormon MASTER al organismului, prin mai multe mecanisme: sporirea nivelului de energie și recuperarea după efort, creșterea masei musculare și îmbunătățirea vizibilă a performanțelor fizice.

Hormonul de creștere uman (hormonul somatotropin) este esențial în procesul de creștere al copiilor și adolescenților, iar în cazul adulților are rol important în activitățile metabolice. Dacă până acum ceva timp, cercetătorii au dezvoltat o versiune sintetică a hormonului de creștere, care de obicei care se administrează injectabil, iată că acum avem o nouă perspectivă: stimularea secreției și eliberării hormonului de creștere prin mijloace naturale, fără riscuri și fără efectele adverse generat de tratamentele de substitutie hormonala cu GH sintetic.

În acest articol vei descoperi un program pentru reglarea secreției de hGH recomandat de către doctor Oz și Leslie Bonci, dietetician certificat în domeniul nutriției sportive. Este vorba despre un program în trei etape a cărui obiectiv este de a ne ajuta organismul să producă un nivel mai mare de hormoni de creștere, în condiții de siguranță și fără efecte secundare, astfel încât să te poti bucura, pe deplin si în siguranța, de beneficiile pentru sănătate și stare de bine ale acestuia.

Natura pentru Sanatate recomanda:
Pachet CaliVita Raceala si Gripa | Grija pentru Sanatate

„Păstrarea tinereţii are legătură cu emoţiile şi sănătatea mentală, dar şi cu exerciţiile, obiceiurile alimentare, igiena personală şi genele — printre altele.” ~ dr. Oz

Cum ajungem să avem mai puțin hormoni de creștere HGH?

Hormonul de creștere HGH este produs de glanda pituitară și rolul lui principal este de a asigura creșterea lineară atunci când suntem copii și adolescenți.  Alte funcțiuni importante ale acestui hormon MASTER sunt:

 • stimularea creșterii țesuturilor musculare,
 • formarea cartilajelor și oaselor,
 • sporirea semnificativă a puterii fizice
 • formarea proteinelor și stimularea arderii grăsimilor acumulate în organism,
 • îmbunătățirea performantei sexuale,
 • sprijin activ pentru sănătatea ficatului și a rinichilor.

Datorită faptului că este implicat într-o serie complexă de procese chimice care au loc în corpul nostru, un nivel optim de hormoni de creștere va genera și alte beneficii pentru starea noastră de sănătate, cum ar fi:

 • sprijină funcționarea sistemului nervos
 • ajută la buna funcționare a pielii și a cartilajelor
 • consolidează țesutul conjuctiv pentru tendoane și ligamente sănătoase
 • accelerează vindecarea rănilor
 • ajută la repararea și refacerea țesuturilor
 • reduce nivelul de uree din sânge și urină
 • îmbunătățește rezistența la boli, prin fortificarea sistemului imunitar

Hormonul de creștere HGH joacă un rol important în metabolism si deficiența acestui hormon poate fi constatată imediat: atunci când avem mai puțin HGH în organism, este posibil să avem o creștere a grăsimii de pe abdomen, să observăm lăsarea pielii și scăderea masei musculare. Adică, arătăm cam stafidiți. :)

Când ajungem la vârsta de 30 de ani, organismul nostru nu mai produce suficienți hormoni de creștere HGH pentru a repara toate daunele care se produc în corpul nostru. Astfel, la vârsta de 30 de ani, producția naturală de hormoni de creștere scade cam până la 20% din nivelurile de vârf pe care le aveam anterior, iar după această vârstă, scăderea se face treptat, cu circa 10-15% pe decadă, și adesea și mai mult. Pe măsură ce nivelurile noastre de HGH continuă să scadă, daunele – pe care noi le numim îmbătrânire continuă să se accelereze.

Studiile clinice arată o corelație directă între nivelele scăzute de HGH la adulți și efectele îmbătrânirii. Deficiența de hormon de creștere la adult se numește “somatopauză”. Prin creșterea nivelului de hormoni HGH din corpul nostru putem încetini sau chiar inversa multe din manifestările cauzate de îmbătrânire.

Terapia hormonală de substituție cu hormoni de creștere obținuți prin tehnologia de ADN recombinat (rhGH), trebuie însă făcută cu multă atenție și sub supraveghere medicală. Administrarea de hormoni de creștere sintetici (de obicei, sub formă de injecții) este însă, cel mai adesea, urmată de multe efecte secundare nedorite care pot da naștere unor procese nedorite sau care nu pot fi ținute sub control.

Atunci, care ar fi soluția pentru stimularea secreției hormonilor de crestere HGH? Care ar fi căile naturale pentru ca organismul nostru să producă nivelurile optime de hormon de creștere și atunci când suntem adulți?

Stimulant de crestere HGH
HGH ajuta la arderea (catabolizarea) grasimilor si, astfel, la eliberarea de energie.

În mod ideal, optimizarea nivelului de HGH ar trebui să înceapă la aproximativ 30 de ani, dar această poate fi benefică la orice vârstă peste 30 de ani. De fapt, pentru persoanele în vârstă, creșterea producției de hormoni HGH poate inversa manifestările cauzate de îmbătrânire cu 5-15 ani și chiar mai mult. Nu există o altă terapie, unică și disponibilă în prezent, care să aibă impactul atât de benefic asupra corpului în varstă pe care HGH îl poate avea.

Stimularea naturala a productiei si secreției de HGH ar putea fi cheia pentru a fi și a ne simți tineri, energici și cu o super stare de sănătate, și asta nu doar pentru câțiva ani, ci pentru multe decenii, de acum încolo.

Program de bază pentru stimularea naturală a secreției de HGH

Într-una din emisiunile dr. Oz, la care invitat principal a fost Leslie Bonci, dietetician certificat în domeniul nutriției sportive, aceasta afirma că prin stimularea naturală a secreției de HGH se poate obține o creștere de până la de 6 ori a nivelului acestui hormon MASTER, iar aceasta înseamnă – per ansamblu – procese metabolice mai rapide, sporirea vizibilă a nivelului de energie și îmbunătățirea performanțelor fizice.

Cine nu își dorește să aibă același nivel de energie și rezistență ca la 20 de ani?

Dar cum facem asta?

Există trei lucruri la care trebuie să vă gândiți dacă vă doriți accelerarea proceselor metabolice și creșterea nivelului de energie și vitalitate prin stimularea secreției de HGH, a punctat dr. Oz. Hormonul de creștere uman este secretat de către organism ca răspuns la efort fizic, somn profund și suplimentarea dietei cu aminoacizi. Să le luăm pe rând:

1. Efort fizic: antrenamentul de rezistență

Numărul unu în acest program este antrenamentul de rezistență, adică ridicarea unei greutăți și menținerea acesteia timp de minim 10 minute. Într-adevăr, trebuie să muncești din greu, astfel încât să nu miști brațele în sus și în jos.

2. Somn profund

Numărul doi din programul pentru stimularea secreției de HGH este asigurarea unui somn adecvat, profund și de cca. opt ore pe noapte. Corpul nostru produce hormon de creștere în prima oră de somn odihnitor și confortabil. Deci, cum facem să se întâmple asta?

Ei bine, în primul rând, fără să mâncați și fără să faceți vreun antrenament sau exerciții fizice cu două ore înainte de culcare. De asemenea, este recomandat că după amiaza să nu beți cafea sau produse care conțin cofeină. Următorul pas este să vă asigurați că aveți un mediu confortabil pentru dormit, liniștit și lipsit de aparatură electronică (televizor, tabletă, smartphone), iar ora de culcare nu depășește ora 22:00.

3. Suplimentarea dietei cu aminoacizii adecvați

Numărul trei din program se referă la dieta care trebuie să furnizeze organismului aminoacizii adecvați și în cantitate suficientă. Foarte multe persoane respectă punctele 1 și 2, dar nu dau atenție dietei zilnice. Aminoacizii sunt, de fapt, secretul de a ne menține tineri și de a avea mai multă energie și vitalitate. In cadrul acestui program, aminoacizii au un dublu rol: construirea cărămizilor proteice necesare vieții și stimularea secreției de HGH.

Aminoacizii sunt compuși chimici care alcătuiesc proteinele și pe care le găsim în alimente: carne de pui, carne de peste, ouă, alimente pe bază de soia, nuci și fasole. Dacă mâncați din aceste alimente în fiecare zi, veți putea obține suficienți aminoacizi și vă veți ajutați organismul să producă cantități adecvate de hormon de creștere.

Tratamentul cu HGH nu este o dietă. Cu o alimentație echilibrată și un program regulat de exerciții fizice ușoare puteți pierde din greutate. Dr. Miclea Ciprian-Tiberiu - medic specialist anti-aging, doctor in nutriție și metabolism, medicină sportivă

In ultimiani au fost efectuate mai multe studii privind eliberarea hormonului de creștere HGH de catre glanda pituitara. Majoritatea cercetătorilor recomandă un amestec special de patru aminoacizi 4 aminoacizi care au ca scop (GOAL, în limba engleză) stimularea secreției de HGH. Aceștia sunt:

Glicina

Ornitina (in mod uzual, L-Ornitina)*

Arginina (in mod uzual, L-Arginina)*

Lizina (in mod uzual, L-Lizina)*

GOAL: stimularea secreției de HGH cu ajutorul aminoacizilor

*Când căutați un supliment alimentar cu aminoacizi, căutați produsele care conțin aminoacizii L-cristalin. Mulți aminoacizi, cu excepția glicinei, pot apărea în două forme, structură chimică a uneia fiind imaginea în oglindă a celeleilalte. Acestea se numesc formele D- și L-. „D” vine de la dextro (latinescul „dreaptă”), iar „L” de la levo (latinescul „stânga”). Acești termeni arată direcția de rotire a spiralei din structură moleculei. Formele de L-aminoacizi sunt considerate a fi mult mai compatibile cu biochimia organismului uman.

Pe măsură ce înaintăm în varstă, glanda pituitară eliberează în sânge cantități din ce în ce mai mici de hormon HGH. Stimularea secreției de HGH și menținerea acestui hormon MASTER la un nivel optim are o acțiune deosebit de benefică asupra organismului prin:

 • accelerarea proceselor metabolice
 • păstrarea proporției optime între masa musculară și țesutul gras
 • refacerea și regenerarea țesuturilor
 • creșterea nivelelor de energie și rezistență
 • încetinirea proceselor de îmbătrânire

În concluzie, nu aveți nevoie de injecții cu produse sintetice pentru a vă crește energia și rezistența pe măsură ce îmbătrâniți. Prin programul propus de dr. Oz, care conține modificări ușoare privind dieta și stilul de viață, vă puteți crește, în mod natural și în condiții de siguranță, nivelurile hormonului de creștere uman HGH din organism.

Surse de referință și recomandări:

 • TU, rămâi tânăr! Ghid de funcţionare pentru o viaţă de calitate, dr. Mehmet C. Oz
 • https://doctoroz.com/
 • https://www.sfatulmedicului.ro/Varsta-a-treia/medicina-anti-imbatranire-sau-cum-sa-intineresti-cu-ajutorul-hgh_1541#Rolul_Hormonului_de_Crestere_in_Procesul_de_Imbatranire
 • Nutriție și biotratamente, Phyllis A. Balch
 • prospect supliment nutritiv Power Booster CaliVita
Natura pentru Sanatate recomanda:
Despre autor

Cristina Carmen Rusu

Bună! Sunt Cristina Carmen RUSU, creator de continut la Natura pentru Sănătate. Cred în împuternicirea oamenilor cu informații utile și practice care să-i ajute să facă alegeri conștiente, inteligente și sănătoase pentru viața lor și a celor pe care îi iubesc.

1 comentariu

 1. shay faivel spune:

  informatii utile si le voi urma

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *