Recomandările doctorului OZ pentru stimularea secreției de HGH

Power Booster pentru stimularea secretiei de HGH

Cercetările recente privind stimularea secreției de HGH și efectele benefice pe care această substanță miraculoasă le aduce organismului sunt confirmate de nivelurile crescute de energie, creșterea masei musculare și imbunătătirea vizibilă a performanțelor fizice. Hormonul uman de creștere (hormonul somatotropin) este esențial în procesul de creștere al copiilor și adolescentilor, iar în cazul adultilor are rol important în activitățile metabolice.

Dacă până acum ceva timp, cercetătorii au dezvoltat o versiune sintetică a hormonului de creștere, care de obicei care se administrează injectabil, iată că acum avem o nouă perspectivă: stimularea secreției de HGH prin mijloace naturale, fără riscuri și fără efecte adverse.

În acest articol discutăm despre un program pentru stimularea secreției de HGH, recomandat de către doctor Oz și Leslie Bonci, dietetician certificat în domeniul nutriției sportive. Este vorba despre un program în trei etape a cărui obiectiv este de a ne ajuta organismul să producă mai mult hormon de creștere, în condiții de siguranță și fără efecte secundare, astfel încât să ne bucurăm pe deplin de beneficiile pentru sănătate și stare de bine ale acestuia.

Păstrarea tinereţii are legătură cu emoţiile şi sănătatea mentală, dar şi cu exerciţiile, obiceiurile alimentare, igiena personală şi genele — printre altele.” ~ dr. Oz

Beneficiile hormonului de creștere uman HGH

Produs de glandă pituitară, hormonul de creștere HGH asigură creșterea lineară atunci când suntem copii și adolescenți. Principalul rol al acestui hormon este de a stimula creșterea țesuturilor musculare, formarea cartilajelor și oaselor și de a crește semnificativ puterea fizică.

De asemenea, hormonul de creștere uman este deosebit de eficient în formarea proteinelor și stimularea arderii grăsimilor acumulate în organism, îmbunătățește performanța sexuală, sprijină sănătatea ficatului și a rinichilor.

Hormonul de creștere HGH joacă un rol important în metabolism: atunci când nu avem suficient hormon HGH în organism, este posibil să observăm o creștere a grăsimii de pe abdomen, lăsarea pielii și scăderea masei musculare. Adică, arătăm cam vestejiți și stafidiți. 🙂

Producerea naturală a hormonului HGH are și alte diferite efecte benefice asupra funcționării organsimului, dintre care reamintim:

 • sprijină funcționarea sistemului nervos
 • ajută la bună funcționare a pielii și a cartilajelor
 • consolidează sinteză proteinelor pentru creșterea masei musculare
 • consolidează țesutul conjuctiv pentru tendoane și ligamente sănătoase
 • accelerează vindecarea rănilor
 • ajută la repararea și refacerea țesuturilor
 • reduce nivelul de uree din sânge și urină
 • îmbunătățește rezistența la boli, prin fortificarea sistemului imunitar

După vârsta de 30 de ani, producția naturală de hormon de creștere scade la jumătate, iar după această vârstă scade cu 2% în fiecare an. Stimularea secreției de HGH ar putea fi cheia pentru a fi și a vă simți tânăr/ă, energic/ă și cu o super stare de sănătate, și asta nu doar pentru câțiva ani, ci pentru decenii.

Administrarea hormonului sintetic de creștere (care se face injectabil și doar cu prescripție și sub supraveghere medicală) este însă urmată de multe efecte secundare nedorite, care pot da naștere unor procese care nu pot fi ținute sub control.

Atunci, care ar fi soluția pentru stimularea secreției de HGH? Care ar fi căile naturale pentru ca organismul nostru să producă nivelurile optime de hormon de creștere și atunci când suntem adulți?

Program de bază pentru stimularea secreției de HGH

Într-una din emisiunile dr. Oz, la care a participat Leslie Bonci, dietetician certificat în domeniul nutriției sportive, acesta afirma că stimularea naturală a secreției de HGH poate face că nivelul hormonului de creștere să crească de până la 6 ori, iar această înseamnă procese metabolice mai rapide, creșterea vizibilă a nivelului de energie și îmbunătățirea performanțelor fizice.

Cine nu își dorește să aibă același nivel de energie și vitalitate ca la 20 de ani?

Dar cum facem asta?

Există trei lucruri la care trebuie să vă gândiți dacă vă doriți accelerarea proceselor metabolice și creșterea nivelului de energie și vitalitate prin stimularea secreției de HGH. Hormonul de creștere uman este secretat de către ca răspuns la efort fizic, somn profund și suplimentarea dietei cu aminoacizi. Să le luăm pe rând:

1 Efort fizic: antrenamentul de rezistență

Numărul unu în acest program este antrenamentul de rezistență, adică ridicarea unei greutăți și menținerea acesteia timp de minim 10 minute. Într-adevăr, trebuie să muncești din greu, astfel încât să nu miști brațele în sus și în jos.

2 Somn profund

Numărul doi din programul pentru stimularea secreției de HGH este asigurarea unui somn adecvat, profund și de cca. opt ore pe noapte. Corpul nostru produce hormon de creștere în prima oră de somn odihnitor și confortabil. Deci, cum facem să se întâmple asta?

Ei bine, în primul rând, fără să mâncați și fără să faceți vreun antrenament sau exerciții fizice cu două ore înainte de culcare. De asemenea, este recomandat că după amiaza să nu beți cafea sau produse care conțin cofeină. Următorul pas este să vă asigurați că aveți un mediu confortabil pentru dormit, liniștit și lipsit de aparatură electronică (televizor, tabletă, smartphone), iar oră de culcare nu depășește ora 22:00.

3 Suplimentarea dietei cu aminoacizii adecvați

Numărul trei din program se referă la dieta care trebuie să furnizeze organismului aminoacizii adecvați și în cantitate suficientă. Foarte multe persoane respectă punctele 1 și 2, dar nu dau atenție dietei zilnice. Aminoacizii sunt, de fapt, secretul de a ne menține tineri și a avea mai multă energie și vitalitate. In cadrul acestui program au un dublu rol: construirea cărămizilor proteice și stimularea secreției de HGH.

Aminoacizii sunt compuși chimici care alcătuiesc proteinele și pe care le găsim în alimente: carne de pui, carne de peste, ouă, alimente pe bază de soia, nuci și fasole. Dacă mâncați suficient din aceste alimente în fiecare zi, veți obține suficienți de aminoacizi și vă veți ajutați organismul să producă cantităti adecvate de hormon de creștere.

Cercetătorii au găsit un amestec special de patru aminoacizi care pot contribui stimularea si eliberarea hormonului de creștere HGH. Aceștia sunt:

Glicina

Ornitina (in mod uzual, L-Ornitina)*

Arginina (in mod uzual, L-Arginina)*

Lizina (in mod uzual, L-Lizina)*

*Când căutați un supliment alimentar cu aminoacizi, căutați produsele care conțin aminoacizii L-cristalin. Mulți aminoacizi, cu excepția glicinei, pot apărea în două forme, structură chimică a uneia fiind imaginea în oglindă a celeleilalte. Acestea se numesc formele D- și L-. „D” vine de la dextro (latinescul „dreaptă”), iar „L” de la levo (latinescul „stânga”). Acești termeni arată direcția de rotire a spiralei din structură moleculei. Formele de L-aminoacizi sunt considerate a fi mult mai compatibile cu biochimia organismului uman.

Pe măsură ce înaintăm în varstă, glanda pituitară eliberează în sânge cantități din ce în ce mai mici de hormon HGH. Stimularea secreției de HGH și menținerea acestuia la un nivel optim are o acțiune deosebit de benefică asupra organismului prin:

 • accelerarea proceselor metabolice
 • păstrarea proporției optime între masa musculară și țesutul gras
 • refacerea și regenerarea țesuturilor
 • creșterea nivelelor de energie și rezistență
 • încetinirea proceselor de îmbătrânire

În concluzie, nu aveți nevoie de injecții cu produse sintetice pentru a vă crește energia și rezistența pe măsură ce îmbătrâniți. Prin programul propus de dr. Oz, care conține modificări ușoare privind dieta și stilul de viață, vă puteți crește, în mod natural și în condiții de siguranță, nivelurile hormonului de creștere uman HGH din organism.

Surse de referință și recomandări:

Natura pentru Sănătate * Sursa ta de încredere

Bună, sunt Cristina Carmen Dascălu, fondator și autor al portalului web Natura pentru Sănătate. Cred în împuternicirea oamenilor cu informații utile și practice care să-i ajute să facă alegeri conștiente, inteligente și sănătoase pentru viața lor și a celor pe care îi iubesc.

Eu și un grup de specialiști ne-am ales misiunea de va ajută să vă simțiți mai sănătoși și să trăiti mai mult și mai bine, fără o dietă restrictivă sau schimbări dramatice în stilul de viață.

Bun venit in comunitatea Natura pentru Sanatate!

1 thought on “Recomandările doctorului OZ pentru stimularea secreției de HGH”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *