to be creativ

To be or not to be creative: #SuperBlog2022

Articolul cu nr. 4/5 face parte din Seria Spring SuperBlog 2022.

Am inceput sa scriu articole la inceputul anului 2012 si, cam tot pe atunci, am achizitionat domeniul naturapentrusanatate.com si am inceput sa fiu blogger. Adica, o persoană care navighează prin frontierele spațiului virtual ale Internetului și completează un blog1Wikipedia: Blogger – https://ro.wikipedia.org/wiki/Blogger. La inceput, am lucrat dezorganizat si am publicat continut mai ales tehnic si presarat cu prea multe informatii.

De-a lungul timpului am reusit sa imi perfectionez modul de scriere si de prezentare a informatiile si, totodata, am invatat ca un articol poate inspira si educa nu doar prin prezentarea de informatii, ci si prin modul #creativ prin care face acest lucru.

Pentru un blogger, lipsa creativitatii poate fi, la un moment dat, unul din cei mai mari inamici ai sanatatii si existentei blogului sau. Fiecare blogger poate fi in situatia de a petrece timpul privind la un ecran gol in cautarea de subiecte si de inspiratie pentru noi subiecte.

Conform dexonline2Dexonline: creativitate – https://dexonline.ro/definitie/creativitate, definitiile pentru CREATIVITÁTE sunt urmatoarele:

– s. f. Însușirea de a fi creator; putere creatoare. [Pr.:cre-a-] – Din fr.créativité.

– s. f. Dispoziție potențială de a crea, însușirea de a fi creator. (< fr. créativité)

– f. Capacitate de a creea, de a produce valori. [Sil.cre-a-] /<fr.créativité

Pe site-ul wikipedia3Wikipedia: Creativitate https://ro.wikipedia.org/wiki/Creativitate #creativitatea este definita ca fiind un proces mental și social care implică generarea unor idei sau concepte noi, sau noi asocieri ale minții creative între idei sau concepte existente.

To be or not to be creative …

Mulți oameni asociază creativitatea în special cu artele: muzica, teatrul, dansul, literatura etc. Creativitatea nu este esentiala numai pentru artele creative, cum sunt muzica, teatrul, dansul, literatura, pictura etc. Este la fel de importantă si pentru progresele din științe, din matematică, tehnologie, politică, afaceri și în toate domeniile vieții cotidiene.

Creier logic / creativ

Creativitatea nu este ceva cu care te naști și este nevoie de scop, determinare si practică, determinare pentru a dezvolta obiceiul de a fi creativ si procesul de creativitate. Unele activitati, aparent banale si simpliste, pot declansa si dezvolta abilitățile prin care poti fi mai creativ și te pot ajuta sa eviti acele momente disperate de goluri inspiraționale.

Unele dintre aceste #recomandari ar putea sa functioneze si pentru tine, asa ca o sa le enumar in lista de mai jos.

1. Plimba-te in locuri diferite, pe trasee diferite

Modificarea stimulilor externi, cum ar fi prin schimbarea traseului pana la magazin, la locurile prin care obisnuiesti sa te plimbi, zona in care iti bei cafeaua pot opri creierul tau de a intra pe pilot automat si il vor ajuta sa devina receptiv la ideile noi.

2. Integreaza blogging-ul in rutina vietii

Obisnuieste-te sa te gandesti la blogul tau in timp ce desfasori activitati ce nu au legatura cu ceea ce scrii. Este un alt mod prin care creierul tau face diverse conexiuni asociative care vor genera idei noi. Fa acest lucru cand deretici prin casa, faci o prajitura sau ingrijesti florile.

3. Vorbeste despre blogul tau

Scrie si sa distribuie postarile tale pe retelele de socializare. Fa-o frecvent si consecvent.

In acelasi timp, vorbeste despre blogul tau cu voce tare, mentioneaza-l in timpul unei conversatii, fara a te lauda. O sa observi si o sa fii surprins/a de cate ganduri si idei iti pot veni doar in timp ce vorbesti despre ceea ce te preocupa. Vorbirea este un alt mod de a stimula diverse parti ale creierului tau si de a stimula modalitati noi de a deveni creativ.

4. Nu mai scrie si incepe sa citesti

Dupa cum am mentionat la punctul 1, petrecerea timpului în afara zonei de lucru si a blogului este esențiala pentru a menține conținutul viu și relevant. Documentandu-ne si citind despre alte subiecte decat cele din zona de interes a blogului tau, te poate ajuta sa captezi ganduri, opinii si experiente noi. Toate acestea pot forma fundamentul pentru a creea propria ta versiune sau interpretare despre un anumit subiect.

5. Ia o pauza completa de la a scrie

Aceasta recomandare vine in continuare celei de la nr. 4.

Nu poți forța creativitatea. Fa o pauza de la blogul tau si lasa-i creierului tau timp sa reporneasca. Astfel, elimini orice blocaj mental care se poate creea prin rutinare si ii permiti creierului tau sa capete claritate si focusare. De care ori sa o faci? De cate te simti un blocaj mental, dati voie sa iei o pauza de cel putin 30 de minute in care sa nu te mai gandesti la subiectul urmatorului articol.

Stii tu, ca in reclama cu napolitana: ‘Have a Break. Have a Kit Kat’.

6. Participa la concursuri intre bloggeri

Iesi din zona de confort si scrie pe alte teme decat cele familiare pana acum. Primeste provocarea si participa la o competitie intre bloggeri. Ai ocazia sa inveti lucruri noi, sa abordezi domenii noi, sa raspunzi la diferinte cerinte si asteptari, sa te incadrezi intr-un termen limita. Si aceasta nu este totul.

#SuperBlog, cea mai longevivă competiție din blogosfera românească, face un rezumat al beneficiilor participarii la un concurs intre bloggeri:

 1. iti stimulezi creativitatea
 2. iti testezi stilul de scriere
 3. iti exersezi stilul de scriere
 4. iti extinzi domeniul de cunostinte
 5. creezi un continut atractiv si variat pentru cititorii tai
 6. iti imbunatatesti cunostintele despre optimizare SEO
 7. inveti mai multe despre content marketing
 8. inveti sa lucrezi cu diverse aplicatii de design grafic
 9. creezi continut si de alta categorie
 10. te intreci cu alti bloggeri
 11. devii mai bun
 12. primesti feedback de la profesionsti
 13. iti cresti cota de influencer
 14. inveti de la altii bloggeri
 15. transmiti experiente
 16. faci cunoscute branduri si produse
 17. devii cunoscut si scrii pentru altii
 18. iti diversifici sursele de venit
 19. iti faci prieteni noi
 20. te distrezi
 21. castigi premii
 22. iti exprimi originalitatea
 23. iti dezvolti pasiunea pentru blogging
 24. obtii idei pentru articolele viitoare

S-a lansat competitia Spring SuperBlog 2022

Aceasta lista s-ar putea să nu fie valabila pentru toată lumea, insa principiul de bază este valabil. Ofera creierului tau libertate si modalitati noi de exersare și, cu siguranta, acesta te va răsplăti cu idei si abordari noi. Nu există o rețetă completă pentru creativitate, insa daca iti mentii creierul activ, iti dezvolti obiceiuri noi, esti mereu curios/curioasa si dornic/a sa inveti, cresc șansele de a gasi idei faine și de a creea conținut creativ pentru blogul tau.

S-au deschis înscrierile în Spring SuperBlog 2022, a 24-a ediție a proiectului!

Competiția se desfășoară între 1 martie – 15 aprilie 2022. Pentru a participa, ai nevoie doar de un blog în limba română, creativitate și pofta de a scrie articole originale, pe teme propuse de sponsorii competiţiei.

Navigare intre Articolele din Serie<< Salut! Vine bacu’ la mate si am mult de invatatOglinda, oglinjoara … cine are cel mai mult #Farmec din tara? >>
 • 1
  Wikipedia: Blogger – https://ro.wikipedia.org/wiki/Blogger
 • 2
  Dexonline: creativitate – https://dexonline.ro/definitie/creativitate
 • 3
  Wikipedia: Creativitate https://ro.wikipedia.org/wiki/Creativitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top