Suplimente cu aminoacizi care sprijină secreția hormonului HGH

Dacă iei deja suplimente cu aminoacizi sau dacă dorești să faci o cură cu produse naturiste care conțin aminoacizi, atunci probabil vei fi interesat să afli care sunt acei aminoacizi specifici, recomandați și de doctor Oz, care au un rol esențial pentru stimularea naturală a hormonului de creștere uman HGH.

Top beneficii Hormonul de crestere uman HGH * Power Booster Calivita

Hormonul de creștere uman HGH, considerat a fi un hormon „MASTER”, are efecte benefice asupra organismului prin îmbunătățirea funcției cardiace, lipoliza, dezvoltarea masei musculare, sporirea performanțelor fizice, menținerea echilibrului electrolitic al organismului, îmbunătățirea memoriei, a libidoului și fortificarea sistemului imunitar.

Deficiența de hormon de creștere HGH la adulți este asociată cu scăderea densității minerale a oaselor (risc de osteoporoză), reducerea mobilității, diminuarea funcțiilor cardiace, tulburări cardiovasculare, creșterea țesutului adipos al organismului, reducerea masei musculare, slăbirea sistemului imunitar etc.

Având în vedere că nivelul hormonului de creștere scade odată cu înaintarea în vârstă, pentru a ne menține tineri și a diminua simptomele îmbătrânirii, o metodă eficientă de a completa HGH la un nivel optim este stimularea secreției naturale a acestuia utilizând suplimente cu aminoacizi specifici și produse naturiste complexe, create special în acest scop.

Aminoacizii: cărămizile vieții

Aminoacizii sunt blocuri de proteine din organism esențiale pentru sinteză proteinelor structurale, a enzimelor, hormonilor și neurotransmițătorilor. Aminoacizii permit vitaminelor și mineralelor să acționeze așa cum trebuie. Câteva date și fapte statistice ne pot ajuta să înțelegem de ce aminoacizii sunt considerați cărămizile vieții.

 • Aminoacizii reprezintă 75% din greutatea corporală uscată. (vitaminele și mineralele reprezintă numai 1,5% din greutatea corporală uscată).
 • 100% din neurotransmițători, cum ar fi norepinefrina, serotonina, GABA, acetilcolina, aspartatul, glutamatul, sunt alcătuiți din aminoacizi.
 • 100% din hormoni sunt alcătuiți din aminoacizi. Hormonii sexuali sunt alcătuiți din aminoacizi, grăsime sau lipide.
 • ADN-ul și ARN-ul, materialul nostru genetic, necesită aminoacizi.
 • 95% din mușchi sunt alcătuiți din aminoacizi.
 • 95% din inimă este alcătuită din aminoacizi.
 • Proteinele sunt aminoacizi.

Aminoacizii sunt, de asemenea, implicați în numeroase căi metabolice care afectează metabolismul exercițiilor. Proteinele alimentare sunt descompuse în aminoacizii care le alcătuiesc, pe care organismul îi folosește apoi că să formeze proteinele de care are nevoie. Astfel, mai degrabă aminoacizii, și nu proteinele, sunt nutrienții esențiali.
În consecintă, sportivii și persoanele care urmează un program de antrenament intens au nevoie să consume atât proteine, cât și suplimente cu aminoacizi specifici.

Aminoacizii stau la bază formării proteinelor, dar spre deosebire de proteine, aminoacizii se absorb mult mai ușor în organism. Suplimentele cu proteine aduc organismului un aport proteic sporit, fiind ideale pentru creșterea masei musculare, refacerea forței musculare și pentru a înlocui o masă în cadrul dietelor de slăbire.

Aminoacizii acționează mult mai specific în organism. Un aminoacid poate avea efect asupra creierului sporind atenția și orientarea, iar altul poate crește performanță musculară. O parte dintre aceștia sunt strâns legați de producția de HGH (hormonul uman de creștere) în corpul nostru.

În general, deficiențele de aminoacizi duc la scăderea funcției corporale și mentale, iar efectele se pot vedea prin instalarea unei stării de oboseală cronică, insomnii, afecțiuni digestive, probleme dermatologice, căderea părului, precum și a unor afecțiuni de natură pshihologica, cum ar fi depresia, anxietatea, nerovozitatea, iritabilitatea, lipsa de concentrare și de atenție.

Hormonul de creștere uman HGH este un lanț lung de aminoacizi

Aminoacizii influențează fiecare sistem din corpul uman și fiecare glandă endocrină. Glandă pituitară este responsabilă de secreția hormonului de creștere uman HGH, hormon care contribuie în mod semnificativ la longevitate, energie, vitalitate, forță musculară și rezistență.

Nivelurile scăzute de HGH pot avea un impact negativ asupra calitătii vieții, pot crește riscul de îmbolnăvire și te pot face mai gras. Un nivel optim de hormon HGH este deosebit de important pentru controlul greutății, recuperarea medicală sau după efort și pentru creșterea masei musculare și a performanțelor sportive.

Pentru a corecta deficitul de hormon de creștere HGH din organism, soluția este stimularea secreției acestuia (eliberarea endogenă), iar această se realizează prin dietă și un aport de substanțe nutritive esențiale. Nutrienții care ajută organismul la producerea naturală a hormonului de creștere HGH sunt, în principal, aminoacizii arginina, ornitina, lizina, glicina, triptofanul, glutamina și tirozina. Aceștia pot fi luați din alimentație zilnică și din suplimente cu aminoacizi, pe care îi voi enumera în cele ce urmează.

De reținut aici este faptul că aminoacizii lucrează sinergic (adică mai eficient împreună, decât separat) cu vitamina B6, niacinamidele, zincul, calciul, magneziul, potasiul și vitamina C și sprijină declanșează producerii hormonului de creștere pe timp de noapte.

Aminoacizii care stimulează secreția hormonului de creștere HGH

Suplimente cu aminoacizi recomandaţi de dr. Oz pentru stimularea hormonului de creştere HGH Într-un show recent, Dr. Oz a vorbit despre 4 aminoacizi de bază pentru menținerea nivelurile optime de hormon de creștere din organism. Care sunt acești 4 aminoacizi? Aceștia au fost grupați în acronimul GOAL, care în limbă română înseamnă SCOP.

G >> Glicina ajută la construirea musculaturii și ne permite să stocăm mai multă energie și să avem un somn mai bun.
O >> Ornitina contribuie la energia corpului.
A >> Arginina ne ajută să ne menținem energia și reglează tensiunea arterială, astfel încât inimă să nu fie nevoită să muncească atât de mult. De asemenea, ar putea ajută la metabolizarea grăsimilor, ceea ce este de asemenea un lucru bun.
L >> Lizina transformă alimentele grase pe care le consumăm în energie.

1. Glicina

Glicina este un aminoacid neesențial. Este fundamentală pentru sinteza acidului nucleic, acizilor biliari și a altori aminoacizi neesențiali din organism. Glicina este necesară funcționării sistemului nervos central și sănătății prostatei. Pentru că o mare cantitate de glicină se găsește în piele și țesuturile conjuctive, această este folosită de organism pentru refacerea țesuturilor afectate și grăbește însănătoșirea. Studii mai recente au arătat că glicină luată pe cale orală poate crește nivelul hormonilor de creștere uman.

Aminoacizii L-Arginina, L-Ornitina și L-Glicina stimulează secreția de HGH mult mai eficient atunci când sunt luați împreună. Studiile au arătat că prin combinarea L-Lizinei cu o formă a L-Argininei, numită piroglutamat de L-Arginină, eficientă L-Argininei crește de câteva ori.

2. L-Ornitina

Ornitina derivă din aminoacidul arginină. Dozele mari de L-Ornitina au contribuit, cu succes, la sporirea nivelului hormonului de creștere uman. Potrivit unui studiu (Bucci, L., Hickson, JF, Pivarnik, JM, Wolinsky, I., Mc Mahon, JC și Turner, SD (1990)) efectuat în rândul culturistiilor, 50% dintre subiecți au prezentat creșteri semnificative ale nivelurilor serice ale hormonului de creștere.

3. L-Arginina

Arginina este un aminoacid semi-sintetic. Ea are numeroase efecte pozitive asupra organismului nostru pentru îmbunătățirea performanței fizice, stimularea eliberării hormonului de creștere din glandă pituitară, îmbunătățirea funcției imunitara, recuperarea accelerată etc. Un studiu realizat la Universitatea din Torino, Italia, a arătat că suplimentarea cu arginină duce la o creștere a producției de HGH. Subiecții din studiu au avut de trei ori mai mari niveluri de hormon de creștere peste media pentru grupul lor de vârstă.

Atunci când se administrează împreună, L-arginina și L-ornitina oferă beneficii anabolice care par a fi cauzate de eliberarea hormonului de creștere, dar această constatare nu este încă pe deplin dovedită.

4. L-Lizina

Lizina este un aminoacid esențial pentru constituirea oricărei proteine. Acest aminoacid ajută la producerea anticorpilor, hormonilor și enzimelor și este util în formarea colagenului și în refacerea țesuturilor. Pentru că ajută la construirea proteinei musculare, este bună pentru refacerea acesteia după operații și accidente în sport.

Când este luată împreună cu Arginina, L-Lizina poate declanșa eliberarea hormonului de creștere. Într-un studiu efectuat la Universitatea din Roma, 15 subiecți sănătoși de sex masculin, cu vârsta cuprinsă între 15 și 20 de ani, au primit 1200 miligrame de Piroglutamat de arginină, combinat cu clorhidrat de L-lizină. La toți subiecții s-a constatat că a crescut semnificativ nivelul de hormon de creștere biologic activ de la două până la opt ori.

ŞTIAI CĂ în cazul pacienţilor care au suferit un atac cerebral, suplimentarea directă cu hormon de creştere a dat rezultate mai bune în timpul perioadei de refacere în ceea ce priveşte recuperarea forţei musculare şi reducerea oboselii?

5. GABA

Acidul gama-aminobutiric (GABA) este neurotransmițătorul inhibitor principal al creierului, esențial pentru metabolismul creierului. Studiile au arătat că acest aminoacid este responsabil atât de stimularea hormonului de creștere (atunci când suntem în repaus), cât și de inhibarea hormonului de creștere (în timpul exercițiilor), printr-un mecanism deosebit de complex.

La aceste procese biochimice iau parte nenumărați hormoni și substanțe considerate hormoni (somatocrinina, factor de creștere înrudit cu insulină ILGF-1, somatomedina etc). L-dopa (L-3,4-dihidroxifenilalanina) este un precursor al hormonilor neutransmitatori precum dopamina, norepinefrina și epinefrina. Toți acești hormoni au o acțiune stimulatoarea în secreția hormonului de creștere uman.

Suplimentarea cu GABA pe cale orală a crescut nivelul hormonului de creștere uman. Într-un studiu, o singură doză orală de 5 grame de acid gamă-aminobutiric, administrată la 19 subiecți, a crescut semnificativ concentrația plasmatică a hormonului de creștere.

Suplimente cu aminoacizi care stimulează secreția hormonului de creștere

Suplimentele nutritive pe bază de aminoacizi susțin recuperarea organismului după antrenamentele sportive și orice alt efort și, totodată, sunt esențiale pentru dezvoltarea masei musculare.

Aceste suplimente cu aminoacizi sunt disponibile în combinație cu diferite formule de vitamine, minerale și alți nutrienți. Le poți cumpăra sub formă de capsule, tablete, lichid și praf. Rolul acestor vitamine este de a spori beneficiile prin efectul sinergic asupra secreției intermitențe a hormonului de creștere uman HGH.

 • Astfel, vitaminele B și C sensibilizează receptorii periferici de HGH din țesuturi, cromul participă la metabolizarea glucidelor și lipidelor, generând energie.
 • Lecitina reduce nivelul colesterolului prin transformare lipidelor din sânge într-o formă hidrosolubilă, care poate fi ușor eliminată din organism. De asemenea, lecitina fortifică sistemul nervos, îmbunătățește memoria, libidoul și întărește sistemul imunitar.

Când cumpărați suplimente cu aminoacizi, căutați produsele care conțin aminoacizi L-cristalin. Mulți aminoacizi, exceptând glicina, pot apărea în două forme, structură chimică a uneia fiind imaginea în oglindă a celeilalte. Acestea se numesc formele D- și L-. “D” vine de la dextro (latinescul “dreapta”) și “L” vine de la levo (latinescul “stanga”). Acești termeni arată direcția de rotire a spiralei din structură moleculei. Proteinele din țesuturile animale și vegetale sunt alcatite din formă L- a aminoacizilor (cu excepția fenilalaninei, care este folosită în formă DL-fenilalanină, o mixtură de forme D- și L-).

Cheia pentru a ajuta la creșterea energiei și a hormonului de creștere este să găsim un supliment nutritiv care să conțină o cantitate suficientă din fiecare acești aminoacizi, a mai precizat dr. Oz în show-ul său. Am găsit mai multe suplimente cu aminoacizi care îndeplinesc aceste deziderate și unul dintre acestea este Power Booster de la CaliVita (denumirea veche: Natural HGH Support).

Suplimente cu aminoacizi stimulator secretie HGH

Natura pentru Sanatate recomanda Power Booster Calivita
 • 10/10
  Este eficient d.p.d.v. terapeutic. - 10/10
 • 10/10
  Contine ingrediente din surse sigure, de incredere. - 10/10
 • 10/10
  Este usor de administrat. - 10/10
 • 10/10
  Nu are efecte secundare. - 10/10
 • 10/10
  Pretul per doza zinica. - 10/10
10/10

Produs natural, fara efectele secundare ale produselor sintetice.

Power Booster de la Calivita NU conţine hormoni de creştere sintetici, ci stimulează secreţia internă a acestora datorită ingredientelor sale naturale.

Sending
User Review
3.15 (26 votes)

Surse de informare și recomandări:

Natura pentru Sănătate * Sursa ta de încredere

Cristina Carmen Rusu

Bună, sunt Cristina Carmen RUSU, fondator și autor al portalului web Natura pentru Sănătate. Cred în împuternicirea oamenilor cu informații utile și practice care să-i ajute să facă alegeri conștiente, inteligente și sănătoase pentru viața lor și a celor pe care îi iubesc.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *