Aminoacizii care stimulează secreția hormonului de creștere HGH

Suplimente cu aminoacizi care sprijină secreția hormonului HGH

În general, atunci când oamenii vorbesc despre suplimente cu aminoacizi, ei vorbesc despre suplimente care conțin unul sau mai mulți dintre cei nouă aminoacizi esențiali pe care organismul nu îi produce singuri. Aminoacizii sunt uneori denumiți cărămizele vieții sau elemente constitutive ale proteinelor. Sunt compuși organici pe care corpul uman îi folosește pentru a ajuta la formarea proteinelor. Printr-o dietă și o nutriție adecvata, noi putem asigura corpului nostru aminoacizii esentiali de care acesta are nevoie pentru a functiona optim si pentru a fi sănătos. Uneori se recomandă suplimentarea cu aminoacizi. Pentru stimularea producerii hormonului de crestere uman hGH, dr. Oz recomanda o combinatie de aminoacizi esentiali, denumita pe scurt G.O.A.L., o formula pe care o poti identifica usor in cele mai populare suplimente alimentare care contin aminoacizi.

Ce este hGH?

Hormonul de creștere uman HGH, considerat a fi un hormon „MASTER”, are efecte benefice asupra organismului prin:
 • îmbunătățirea funcției cardiace, lipoliza,
 • dezvoltarea masei musculare,
 • sporirea performanțelor fizice,
 • menținerea echilibrului electrolitic al organismului,
 • îmbunătățirea memoriei, a libidoului și
 • fortificarea sistemului imunitar.
Deficiența de hormon de creștere HGH la adulți este asociată cu scăderea densității minerale a oaselor (risc de osteoporoză), reducerea mobilității, diminuarea funcțiilor cardiace, tulburări cardiovasculare, creșterea țesutului adipos al organismului, reducerea masei musculare, slăbirea sistemului imunitar etc. Având în vedere că nivelul hormonului de creștere scade odată cu înaintarea în vârstă, pentru a ne menține tineri și a diminua simptomele îmbătrânirii, o metodă eficientă de a completa HGH la un nivel optim este stimularea secreției naturale a acestuia utilizând suplimente cu aminoacizi specifici și produse naturiste complexe, create special în acest scop.

Aminoacizii: cărămizile vieții

Aminoacizii sunt blocuri de proteine din organism esențiale pentru sinteză proteinelor structurale, a enzimelor, hormonilor și neurotransmițătorilor. Aminoacizii permit vitaminelor și mineralelor să acționeze așa cum trebuie. Câteva date și fapte statistice ne pot ajuta să înțelegem de ce aminoacizii sunt considerați cărămizile vieții.
 • aminoacizii reprezintă 75% din greutatea corporală uscată (vitaminele și mineralele reprezintă numai 1,5% din greutatea corporală uscată).
 • 100% din neurotransmițători, cum ar fi norepinefrina, serotonina, GABA, acetilcolina, aspartatul, glutamatul, sunt alcătuiți din aminoacizi.
 • 100% din hormoni sunt alcătuiți din aminoacizi. Hormonii sexuali sunt alcătuiți din aminoacizi, grăsime sau lipide.
 • ADN-ul și ARN-ul, materialul nostru genetic, necesită aminoacizi.
 • 95% din mușchi sunt alcătuiți din aminoacizi.
 • 95% din inimă este alcătuită din aminoacizi.
 • Proteinele sunt aminoacizi.
 • Aminoacizii sunt, de asemenea, implicați în numeroase căi metabolice care afectează metabolismul exercițiilor. Proteinele alimentare sunt descompuse în aminoacizii care le alcătuiesc, pe care organismul îi folosește apoi că să formeze proteinele de care are nevoie. Astfel, mai degrabă aminoacizii, și nu proteinele, sunt nutrienții esențiali. În consecintă, sportivii și persoanele care urmează un program de antrenament intens au nevoie să consume atât proteine, cât și suplimente cu aminoacizi specifici. Aminoacizii stau la bază formării proteinelor, dar spre deosebire de proteine, aminoacizii se absorb mult mai ușor în organism. Suplimentele cu proteine aduc organismului un aport proteic sporit, fiind ideale pentru creșterea masei musculare, refacerea forței musculare și pentru a înlocui o masă în cadrul dietelor de slăbire. Aminoacizii acționează mult mai specific în organism. Un aminoacid poate avea efect asupra creierului sporind atenția și orientarea, iar altul poate crește performanță musculară. O parte dintre aceștia sunt strâns legați de producția de HGH (hormonul uman de creștere) în corpul nostru. În general, deficiențele de aminoacizi duc la scăderea funcției corporale și mentale, iar efectele se pot vedea prin instalarea unei stării de oboseală cronică, insomnii, afecțiuni digestive, probleme dermatologice, căderea părului, precum și a unor afecțiuni de natură pshihologica, cum ar fi depresia, anxietatea, nerovozitatea, iritabilitatea, lipsa de concentrare și de atenție.
  Top beneficii Hormonul de crestere uman HGH * Power Booster Calivita

  hGH, un lanț lung de aminoacizi

  Aminoacizii influențează fiecare sistem din corpul uman și fiecare glandă endocrină. Glandă pituitară este responsabilă de secreția hormonului de creștere uman HGH, hormon care contribuie în mod semnificativ la longevitate, energie, vitalitate, forță musculară și rezistență.
  • Hormonul de creștere uman hGH este de fapt un lanț lung de aminoacizi.
  Nivelurile scăzute de HGH pot avea un impact negativ asupra calitătii vieții, pot crește riscul de îmbolnăvire și te pot face mai gras. Un nivel optim de hormon HGH este deosebit de important pentru controlul greutății, recuperarea medicală sau după efort și pentru creșterea masei musculare și a performanțelor sportive. Pentru a corecta deficitul de hormon de creștere HGH din organism, soluția este stimularea secreției acestuia (eliberarea endogenă), iar această se realizează prin dietă și un aport de substanțe nutritive esențiale. Nutrienții care ajută organismul la producerea naturală a hormonului de creștere HGH sunt, în principal, aminoacizii arginina, ornitina, lizina, glicina, triptofanul, glutamina și tirozina. Aceștia pot fi luați din alimentație zilnică și din suplimente cu aminoacizi, pe care îi voi enumera în cele ce urmează. De reținut aici este faptul că aminoacizii lucrează sinergic (adică mai eficient împreună, decât separat) cu vitamina B6, niacinamidele, zincul, calciul, magneziul, potasiul și vitamina C și sprijină declanșează producerii hormonului de creștere pe timp de noapte.

  Aminoacizii care stimulează secreția hormonului de creștere HGH

  Într-un show recent, Dr. Oz a vorbit despre patru aminoacizi de bază pentru menținerea nivelurile optime de hormon de creștere din organism.  Aceștia au fost grupați în acronimul GOAL Care sunt acești patru aminoacizi? G GLICINA ajută la construirea musculaturii și ne permite să stocăm mai multă energie și să avem un somn mai bun. O ORNITINA contribuie la energia corpului. A ARGININA ne ajută să ne menținem energia și reglează tensiunea arterială, astfel încât inimă să nu fie nevoită să muncească atât de mult. L LIZINA transformă alimentele grase pe care le consumăm în energie.

  GLICINA

  Glicina este un aminoacid neesențial fundamental pentru sinteza acidului nucleic, acizilor biliari și a altori aminoacizi neesențiali din organism. Glicina este necesară funcționării sistemului nervos central și sănătății prostatei. Pentru că o mare cantitate de glicină se găsește în piele și țesuturile conjuctive, această este folosită de organism pentru refacerea țesuturilor afectate și grăbește însănătoșirea. Studii recente au arătat că glicină luată pe cale orală poate crește nivelul hormonilor de creștere uman.

  ORNITINA

  Ornitina derivă din aminoacidul arginină. Dozele mari de L-Ornitina au contribuit, cu succes, la sporirea nivelului hormonului de creștere uman. Potrivit unui studiu (Bucci, L., Hickson, JF, Pivarnik, JM, Wolinsky, I., Mc Mahon, JC și Turner, SD (1990)) efectuat în rândul culturistiilor, 50% dintre subiecți au prezentat creșteri semnificative ale nivelurilor serice ale hormonului de creștere.

  ARGININA

  Arginina este un aminoacid semi-sintetic care are numeroase efecte pozitive asupra organismului nostru pentru îmbunătățirea performanței fizice, stimularea eliberării hormonului de creștere din glandă pituitară, îmbunătățirea funcției imunitara, recuperarea accelerată etc. Un studiu realizat la Universitatea din Torino, Italia, a arătat că suplimentarea cu arginină duce la o creștere a producției de HGH. Subiecții din studiu au avut de trei ori mai mari niveluri de hormon de creștere peste media pentru grupul lor de vârstă. De asemenea, arginina ajută la metabolizarea grăsimilor, ceea ce este de asemenea un lucru bun. Atunci când se administrează împreună, L-arginina și L-ornitina oferă beneficii anabolice care par a fi cauzate de eliberarea hormonului de creștere, dar această constatare nu este încă pe deplin dovedită.

  LIZINA

  Lizina este un aminoacid esențial pentru constituirea oricărei proteine. Acest aminoacid ajută la producerea anticorpilor, hormonilor și enzimelor și este util în formarea colagenului și în refacerea țesuturilor. Pentru că ajută la construirea proteinei musculare, este bună pentru refacerea acesteia după operații și accidente în sport. Când este luată împreună cu Arginina, L-Lizina poate declanșa eliberarea hormonului de creștere. Într-un studiu efectuat la Universitatea din Roma, 15 subiecți sănătoși de sex masculin, cu vârsta cuprinsă între 15 și 20 de ani, au primit 1200 miligrame de Piroglutamat de arginină, combinat cu clorhidrat de L-lizină. La toți subiecții s-a constatat că a crescut semnificativ nivelul de hormon de creștere biologic activ de la două până la opt ori. Aminoacizii L-Arginina, L-Ornitina și L-Glicina stimulează secreția de HGH mult mai eficient atunci când sunt luați împreună. Studiile au arătat că prin combinarea L-Lizinei cu o formă a L-Argininei, numită piroglutamat de L-Arginină, eficientă L-Argininei crește de câteva ori. https://stimulant-hgh.calivita4.me/products/power-booster ŞTIAI CĂ în cazul pacienţilor care au suferit un atac cerebral, suplimentarea directă cu hormon de creştere a dat rezultate mai bune în timpul perioadei de refacere în ceea ce priveşte recuperarea forţei musculare şi reducerea oboselii?

  Suplimente cu aminoacizi care stimulează secreția hormonului hGH

  Suplimentele nutritive pe bază de aminoacizi susțin recuperarea organismului după antrenamentele sportive și orice alt efort și, totodată, sunt esențiale pentru dezvoltarea masei musculare. Aceste suplimente cu aminoacizi sunt disponibile în combinație cu diferite formule de vitamine, minerale și alți nutrienți. Le poți cumpăra sub formă de capsule, tablete, lichid și praf. Rolul acestor vitamine este de a spori beneficiile prin efectul sinergic asupra secreției intermitențe a hormonului de creștere uman HGH.
  • Astfel, vitaminele B și C sensibilizează receptorii periferici de HGH din țesuturi, cromul participă la metabolizarea glucidelor și lipidelor, generând energie.
  • Lecitina reduce nivelul colesterolului prin transformare lipidelor din sânge într-o formă hidrosolubilă, care poate fi ușor eliminată din organism. De asemenea, lecitina fortifică sistemul nervos, îmbunătățește memoria, libidoul și întărește sistemul imunitar.Când cumpărați suplimente cu aminoacizi, căutați produsele care conțin aminoacizi L-cristalin. Mulți aminoacizi, exceptând glicina, pot apărea în două forme, structură chimică a uneia fiind imaginea în oglindă a celeilalte. Acestea se numesc formele D- și L-. “D” vine de la dextro (latinescul “dreapta”) și “L” vine de la levo (latinescul “stanga”). Acești termeni arată direcția de rotire a spiralei din structură moleculei. Proteinele din țesuturile animale și vegetale sunt alcatite din formă L- a aminoacizilor (cu excepția fenilalaninei, care este folosită în formă DL-fenilalanină, o mixtură de forme D- și L-). Cheia pentru a ajuta la creșterea energiei și a hormonului de creștere este să găsim un supliment nutritiv care să conțină o cantitate suficientă din fiecare acești aminoacizi, a mai precizat dr. Oz în show-ul său. Am găsit mai multe suplimente cu aminoacizi care îndeplinesc aceste deziderate și unul dintre acestea este Power Booster de la CaliVita (denumirea veche: Natural HGH Support). Suplimente-cu-aminoacizi-stimulator-secretie-HGH
   Surse de informare și recomandări:
  • Nutriție și Biotratamente, Phyllis A. Balch, cap. Aminoacizi
  • Prospect supliment nutritiv Power Booster (Natural HGH Support) CaliVita
  • http://www.doctoroz.com/videos/supercharge-your-body-human-growth-hormone-pt-3
  • foto structura proteinei HGH: By Emw (Own work) [CC BY-SA 3.0 or GFDL], via Wikimedia Commons

Autor

Bună, sunt Cristina Carmen RUSU, fondator și autor al portalului web Natura pentru Sănătate. Cred în împuternicirea oamenilor cu informații utile și practice care să-i ajute să facă alegeri conștiente, inteligente și sănătoase pentru viața lor și a celor pe care îi iubesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut