Terapia naturista pentru diabet poate fi eficientizata cu acest mineral

Articolul face parte din Colectia Diabet [4 articole]

Include acest mineral in dieta si terapia naturista pentru diabet si vei observa modificari pozitive notabile. :)

Mai multe studii stiintifice din ultima perioada indica faptul ca terapia naturista pentru diabet poate fi eficientizata prin suplimentarea dietei cu acest mineral.

Te-ai fi gandit vreodata ca un mineral poate juca un rol important in tratamentul diabetului, corectand dereglarile aparute in metabolismului carbohidratilor?

Natura pentru Sanatate recomanda:
Pachet CaliVita Raceala si Gripa | Grija pentru Sanatate

Include zincul in terapia naturista pentru diabet

Zincul indeplineste in organism rolul unui agent de circulatiei dirijand si supraveghind buna desfasurare a proceselor fiziologice si intretinerea sistemelor enzimatice si celulare.

[ct_message type=”info” ]Este esential pentru sinteza proteinelor. Controleaza contractibilitatea musculaturii. Ajuta la formarea insulinei.[/ct_message]

In continuare va prezentam cateva rezultate interesante preluate din concluziile unora dintre aceste studii:

Consumul regulat de zinc poate ajuta la reducerea glicemiei à jeun (dupa o perioada de opt ore in care nu s-au consumat alimente), a glicemiei postprandiale (la doua ore dupa masa) si a valorii HbA1c – (hemoglobinei glicolizate), care identifica valori frecvent ridicate ale glicemiei.

Toate acestea pot ajuta la „controlul glicemiei” pe termen lung, combatand astfel eficient complicatiile cauzate de hiperglicemie.

S-a constatat ca suplimentarea cu zinc este, de asemenea, benefica pentru nivelurile de lipide din sange.

Sintetizand rezultatele, se poate spune ca s-a inregistrat o scadere convingatoare a nivelului de trigliceride, de colesterol LDL si colesterol total, in timp ce nivelul colesterolului benefic HDL a ramas neschimbat.

Fiindca diabetul este aproape invariabil urmat de complicatii sub forma afectiunilor cardiovasculare, acestea pot fi prevenite eficient daca se mentine un nivel normal al lipidelor din sange.

– In plus, consumul de zinc s-a dovedit eficient si la reducerea tensiunii arteriale.

Un aport adecvat de zinc poate juca un rol si in diabetul zaharat tip 2, oferind protectie impotriva radicalilor liberi.

Acest lucru este benefic deoarece printre complicatiile diabetului se numara si arterioscleroza, care cauzeaza nu doar dereglarea metabolismului carbohidratilor, ci si pe cel al grasimilor si proteinelor.

Pe de alta parte, antioxidantii protejeaza peretii vaselor sanguine, luptand astfel impotriva arteriosclerozei si a vasoconstrictiei.

In combinatie cu vitaminele C si E si cu magneziul, zincul poate imbunatati si neuropatia diabetica.

Si aceasta este o complicatie frecventa a diabetului, care afecteaza nervii (in special pe cei din talpa sau de pe picioare). Din aceasta cauza, ranile nedetectate si apoi infectate sunt atat de frecvente.

Aceeasi combinatie poate fi utila si pentru reducerea eliminarii proteinelor prin urina, proces ce indica deteriorarea vaselor capilare din rinichi in cazul pacientilor cu diabet.

Studiile la care se face referire au semnalat aceste efecte ale zincului legat organic in cazul utilizarii unei doze zilnice de 30 mg.

Surse naturale de zinc

Carne, ficat, alimente de origine marina (in special stridii), germeni de grau, drojdie de bere, seminte de dovleac, alune, cartofi, cereale, oua, lactate.

Terapia naturista pentru diabet - zinc

Suplimente nutritive cu zinc organic

Zincul este prezent in majoritatea preparatelor de multiminerale si multivitamine.

Poate fi procurat si sub forma de sulfat, gluconat sau picolinat de zinc. Desi eficacitatea lor pare a fi egala, gluconatul este mai bine tolerat de organism decat sulfatul.

[ct_message type=”ok” ]Zincul chelatizat si picolinatul sunt cele mai bune suplimente cu zinc.[/ct_message] [ct_definition title=”Sfatul farm. Earl Mindell”]Daca luati doze mari de vitamina B6, atunci aveti nevoie de suplimentarea cantitatii de zinc. Acest lucru este valabil si pentru alcoolici si diabetici.[/ct_definition]

Barbatii care au probleme cu prostata — si chiar cei ce nu au —trebuie sa-si asigure doze ridicate de zinc. Am vazut cazuri de impotenta rezolvate cu succes prin tratament cu vitamina B6 si zinc.

Varstnicii predispusi la senilitate pot incerca un supliment de zinc si mangan.

Daca va deranjeaza ciclurile menstruale neregulate, incercati un supliment de zinc inainte de a incepe un tratament hormonal.

Nu uitati ca, adaugand la dieta dumneavoastra zilnica un supliment de zinc, va mariti automat necesarul de vitamina A (zincul actioneaza cel mai bine in prezenta vitaminei A, a calciului si fosforului).

(Noua Biblie a Vitaminelor, Earl Mindell)

Datorita progresului inregistrat de stiintele naturale, astazi intelegem din ce in ce mai bine modul in care functioneaza corpul nostru si cauza multor boli si afectiuni, cum este si diabetul.

Astfel, stim ca un agent activ natural si simplu, cum este zincul, care este recunoscut deja drept un antioxidant excelent, poate fi de mare ajutor in cazul diabetului.

Include si tu acest mineral in dieta si terapia naturista pentru diabet si vei observa modificari pozitive notabile. :)

Surse bibliografice si recomandari:

  • – calivita.ro: Effects of zinc supplementation on diabetes mellitus: a systematic review and meta-analysis – Diabetology & Metabolic Syndrome 212
  • – catalog produse CaliVita: suplimente nutritive cu zinc: Zinc Organic, Mega Zinc, MagneZi B6

Natura pentru Sanatate * Sursa ta de incredere

Natura pentru Sanatate recomanda:
Despre autor

Cristina Carmen Rusu

Bună! Sunt Cristina Carmen RUSU, creator de continut la Natura pentru Sănătate. Cred în împuternicirea oamenilor cu informații utile și practice care să-i ajute să facă alegeri conștiente, inteligente și sănătoase pentru viața lor și a celor pe care îi iubesc.

2 comentarii

  1. Nicu Galbenusi spune:

    Imi sunt utile articolele din „Natura pentru sanatate”.

    Va multumesc.

    1. Nicu, multumesc foarte mult pentru mesaj si ma bucur pentru faptul ca iti sunt utile informatiile prezentate aici, pe „Natura pentru Sanatate”. Iti doresc multa sanatate, bucurie … si te asteptam sa ne mai vizitezi. O zi si o saptamana excelente! Cristina Carmen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *