Fa-ti un dar pentru starea ta de bine

Publicat de Cristina Carmen Dascălu pe

Vara petrecem mai mult timp in natura, facem drumetii si plimbari lungi sau activitati fizice care ne solicita mai intens muschii si ligamentele. 

Astfel, exista posibilitatea sa te confrunti cu crampe musculare si dureri locale, tumefierea si aparitia de echimoze locale.

Fa-ti un dar pentru starea ta de bine

Intinderile si durerile musculare necesita timp pentru odihna si recuperare, iar daca esti in concediu iti poate da vacanta peste cap.

Iti poti ajuta organismul in procesul de vindecare si prin cateva masuri specifice, inclusiv printr-un aport suplimentar de nutrienti.

  • Cele mai frecvente intinderi musculare apar in zona gambei.

Practic, in timpul exercitiilor fizice, muschii din partea inferioara a picioarelor se umfla si preseaza pe spatiul dintre tibie si fibula, oasele care formeaza gamba.

Presiunea irita muschii, tendoanele sau ligamentele adiacente, lucru care provoaca durere.

Durerile si intinderile musculare nu sunt specifice doar sportivilor si atletilor. Acestea pot aparea daca practici un sport sau pur si simplu iti folosesti muschii si ligamentele in mod intensiv.

Alege sa fii in cea mai buna forma!

Activitatile zilnice si sportul intensiv pot fi sursa unor probleme musculare, care ajung sa ne afecteze starea generala din cauza durerilor si a mobilitatii reduse.

O problema frecventa sunt intinderile si rupturile musculare, care provoaca durere, inflamatie locala, rigiditate si pot diminua in diferite grade mobilitatea zonei afectate.

Acestea pot aparea din cauza unei pregatirii necorespunzatoare, cum ar fi situatiile in care muschii nu au fost incalziti in prealabil sau nu s-a folosit echipamentul potrivit sportului respectiv.

Exista situatii cand crampele musculare pot aparea si din motive ocupationale si nu ca urmare a practicarii unui sport.

Pozitiile necorespunzatoare adoptate la locul de munca pentru perioade de timp indelungate pot favoriza aparitia crampelor si spasmelor musculare la nivelul gatului, umerilor si chiar la nivelul spatelui.

Pentru starea ta de bine te ajuta

Vitamina C este indispensabila in procesul de regenerare a musculaturii, fiind implicata in sinteza colagenului, care este o componenta de baza a muschilor, cartilajelor, oaselor si pielii.

Magneziul este necesar pentru relaxarea muschilor si calmarea inflamatiilor si a durerilor in special in urma unor traumatisme sau suprasolicitari musculare.

Zincul C ajuta organismul sa utilizeze proteinele si grasimile din alimentatie in procesele de regenerare a musculaturii afectate.

Arginina este un aminoacid care joaca un rol esential in functionarea, dezvoltarea si regenerarea muschilor.

APA este indispensabila oricarui proces din organism, iar in procesul de vindecare si recuperare a traumatismelor musculare hidratarea intensiva este esentiala.

Recuperarea dupa efort

Pentru a favoriza recuperarea dupa efort, am creat un pachet special pornind de la ingrediente cu actiuni sinergice:

  • Arginine Plus – un produs pentru stimularea performantei; contine L-arginina, plus mineralele mangan si cobalt.
  • MagneZi B6 – binecunoscuta si extrem de eficienta combinatie de magneziu, vitamina B6 si zinc, intr-o forma mai usor procesabila.
  • C1000 Plus – megadoza de vitamina C cu macese organice intr-o tableta cu eliberare prelungita.

Un aport adecvat de nutrienti pentru corpul tau este un dar pentru starea ta de bine. Cele aproape 70 de trilioane de celule vor zambi de fericire. 🙂

Acesti nutrienti iti ofera:

  • un sprijin complex si specific in protejarea si regenerarea musculaturii
  • recuperare si vindecare rapida in caz de traume musculare
  • multiple efecte benefice si sanatoase pentru organism
Alte recomandari pentru starea ta de bine 

http://naturapentrusanatate.com/articulatii-sanatoase-capsule

Natura pentru Sanatate * Sursa ta de incredere


Cristina Carmen Dascălu

Cred în împuternicirea oamenilor cu informații utile și practice care să-i ajute să facă alegeri conștiente, inteligențe și sănătoase pentru viață lor și a celor pe care îi iubesc. Eu și un grup de specialiști ne-am ales misiunea de a vă ajută să vă simțiți mai sănătosi și să trăiți mai mult și mai bine, fără o dietă restrictivă sau schimbări dramatice în stilul de viață. Bun venit în comunitatea Natura pentru Sănătate * Sursa ta de încredere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright© 2014 - 2018 Natura pentru Sănătate * Sursa ta de încredere | Acest site este deținut, administrat și menținut de Success Networking SRL-D, distribuitor independent al produselor CaliVita© Internațional. Distribuitorul independent menționat mai înainte este singurul responsabil de conținutul acestui site, iar Rețeaua CaliVita© International și entitățile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Informațiile din articolele și comunicările noastre NU sunt destinate înlocuirii unei relații personale cu un medic specialist calificat și nu sunt destinate consultării medicale. | Termeni de utilizare a site-lui | Info Contact