De Ziua Mondiala a Apei, sarbatoreste Miracolul Apei cu noi!

Henri Coanda spunea ca “Secretul longevitatii e apa pe care o consumam”.  Apa nu este doar un secret al longevitatii, dar este si motorul esential  al existentei.

22 Martie – Ziua Mondiala a Apei

Ziua Mondiala a Apei se sarbatoreste anual in data de 22 martie.

Sarbatorirea Zilei Mondiale a Apei are ca scop aducere in atentia opiniei publice a problemelor legate de necesitatea protejarii cantitative si calitative a apelor si de a pune in adevarata lumina rolul, indatoririle si responsabilitatile celor cu atributii in intretinerea, valorificarea si protejarea surselor de apa.

Sarbatoarea este de o reala importanta, mai ales, pentru ca apa este una din resursele indispensabile pentru viata omenirii. De asemenea, aceasta festivitate mondiala este un bun prilej de a reaminti cat de periculoasa este absenta sau poluarea apei.

Decizia instituirii acestei sarbatori a fost luata in cadrul Conferintei Natiunilor Unite pentru Mediu si Dezvoltare de la Rio de Janeiro, la 22 decembrie 1992. In Romania, aceasta zi se sarbatoreste din 1993. Poti afla mai multe informatii despre Ziua Mondiala a Apei pe pagina web dedicata acestui eveniment global,  World Water Day –> http://www.unwater.org/worldwaterday

Secretele Longevitatii * Ziua Mondiala a Apei

Importanta consumului de apa

Dintre compusii anorganici care formeaza organismul uman, apa are o importanta vitala. Apa reprezinta aproximativ 95% din embrionul uman, 74% din organismul unui copil, 65-70% din organismul unui adult.

Odata cu inaintarea in varsta, aceasta cantitate scade tot mai mult. Continutul de apa variaza in functie de organe. Smaltul dintilor are cea mai mica concentratie de apa, de doar 1%, dar exista si organe formate aproape in totalitate din apa, cum ar fi cristalinul, care este format din 99% apa.

Celelalte organe sunt situate intre aceste extreme, de exemplu,

  • creierul este format din 78% apa,
  • inima – 77%,
  • ficatul – 84%,
  • iar muschii – 70%.

Apa din organism este distribuita in trei spatii lichide importante: circulator, intercelular si intracelular. Apa are un rol multiplu in organism, si anume:

  • Ajuta la absorbtia nutrientilor.
  • Transporta nutrientii la celule.
  • Dizolva si elimina produsele reziduale aparute in cadrul metabolismului.
  • Regleaza nivelurile de protoni si electroni.
  • Prin procesul de transpiratie, participa la controlul temperaturii corporale.
  • Ofera flexibilitate articulatiilor.
  • Creeaza un invelis flexibil pentru organele vitale.

Prin urmare, cantitatea si calitatea apei consumate sunt foarte importante. Trebuie sa consumam cel putin 2,5 litri de apa pe zi, deoarece pierdem:

  • prin transpiratie 500 ml (in cazul practicarii unui sport sau pe canicula aceasta cantitate creste foarte mult!),
  • prin urina, 1500 ml,
  • scaunele normale cantaresc aproximativ 150 ml (in caz de diaree chiar mult mai mult!),
  • iar vaporii de apa pe care ii expiram cantaresc inca 350 ml.

Aceasta inseamna 2500 ml in total.

Pentru a asigura homeostazia organismului, aceasta cantitate trebuie compensata. De asemenea, nu trebuie sa uitam nici de apa necesara pentru detoxifiere, inca cel putin un litru. Deci, daca nu consumam aceasta cantitate de apa, eliminarea toxinelor va fi incompleta.

[ct_message type=”warning” ]Cu toate acestea, majoritatea oamenilor consuma mult mai putina apa.[/ct_message]

Acesta este un obicei foarte daunator. Organismul nostru are nevoie in permanenta de apa. Greseala pe care o facem cel mai adesea este sa bem doar atunci cand ne este sete, deoarece setea este „semnalul de alarma“ prin care organismul incearca sa evite o pierdere serioasa de apa.

Probleme pot aparea si in cazul unui consum exagerat de apa, deoarece organismul nu poate depozita cantitati foarte mari de lichide. O cantitate mare de apa consumata dintr-o data poate dizolva sarurile minerale (sodiu, potasiu) si le poate elimina din organism. Prin urmare, consumul de apa trebuie sa fie echilibrat.

Apa, odata ajunsa in organism, incepe sa circule.

Apa ionizata alcalina este complet diferita de apa obisnuita de la robinet si de apa minerala, deoarece, in acest caz, osmoza este mult mai mica. Absorbtia incepe imediat, iar in 30 de minute apare deja mictiunea.

Deoarece cantitatile de apa eliminate pot fi destul de mari, la inceput vom urina mai frecvent, dar organismul se va obisnui rapid si, in urma purificarii, aceste intervale vor deveni tot mai mari.

Apa ionizata alcalina are si efecte antioxidante, alcalinizand excelent organismul, care este adesea intoxicat de mancarurile si bauturile carbogazoase. Este important de stiut ca, in cazul consumului de apa ionizata alcalina, o cantitate mai mica de 2 l pe zi nu poate produce rezultate semnificative.

Asa cum am aratat mai sus, o persoana elimina 2,5 l de apa pe zi (urina, vapori, transpiratie etc.), prin urmare majoritatea oamenilor pot consuma cu usurinta 2 litri pe zi.

Apa, izvorul tineretii si al longevitatii

Oamenii au cautat izvorul tineretii de secole, ba poate chiar de mii de ani, incercand sa descopere o apa cu efecte benefice asupra sanatatii, elixirul tineretii, care sa reprezinte o solutie la toate problemele de sanatate si sa dea timpul inapoi.

Si in epoca moderna au fost efectuate o serie de cercetari in aceasta directie, insa, bineinteles, cu alte metode. Primele cercetari in acest scop au fost facute in Japonia si Uniunea Sovietica acum 50 de ani.

In cadrul experimentelor pe plante si animale, s-au observat din ce in ce mai multe modificari pozitive, cercetatorii fiind atat de incantati de rezultate incat au inceput experimentele pe oameni. Iar rezultatele obtinute au intrecut toate asteptarile.

[ct_message type=”info” ]Apa alcalina este folosita indeosebi in Asia de circa 30 de ani, iar in Japonia chiar de 50 de ani.[/ct_message]

La sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial, americanii traiau mai mult decat japonezii cu 6 ani. Astazi, japonezii traiesc mai mult decat americanii cu 6 ani (ei au cea mai mare durata a vietii de pe pamant). Ei sunt  ‘inventatoriiaparatului ce produce apa alcalina (ionizator), care este recunoscut oficial drept aparat medical de agentiile guvernamentale japoneze.

Si in Coreea de Sud si Australia astfel de ionizatoare sunt recunoscute oficial si folosite pe scara larga in spitale, sanatorii, clinici. Mentine un nivel adecvat de apa in organism cu ajutorul consumului de apa purificata ionizata, sanatoasa, fara substante periculoase.

De Ziua Mondiala a Apei, sarbatoreste Miracolul Apei cu noi!

Natura pentru Sanatate * Sursa ta de incredere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top